Горещи новини

Задържаха 29-годишен за грабеж и закана с убийство с мачете

-18:11-Razloginfo.com

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража 29-годишен мъж за три престъпления.Н.У. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на неустановена дата в периода от месец октомври 2022 г. до 12.10.2023 г. в гр. София, обвиняемият Н.У. отнел сумата от 200 лева от В.Р. като употребил заплаха за това. Н.У. се заканил с убийство на В.Р. като допрял до гърлото му мачете. След това обвиняемият принудил мъжа да пропусне нещо противно на волята му, а именно да се оплаче относно действията на Н.У.

Обвиняемият е извършил деянията след като е бил в изпитателен срок на предходно осъждане.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, по чл. 198, ал. 1 от НК и по чл. 143, ал. 1 от НК, а обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 20.10.2023 г., състав на Софийски районен съд наложи на Н.У. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!