Горещи новини

Задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари, скрити под овесени ядки

-17:07-Razloginfo.com

Митнически служители задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари, съобщиха от Агенция „Митници“.Акцизната стока е открита на ГКПП „Кардам“ при проверка на излизащ от страната на 4 юли румънски товарен автомобил с хладилно полуремарке, управляван от чужд гражданин.

Според представените документи той е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ селектират товарния автомобил за щателна проверка.

Цигарите са били укрити в своеобразен „кожух“ от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са 125 000 кутии – 2 500 000 къса нелегални цигари без български акцизен бандерол. Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!