Горещи новини

Задържаха 21-годишен, опитал да прегази полицай

| 18:47

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Търговище С.Д. на 21 години от село Беломорци е задържан за срок до 72 часа във връзка със случай на противозаконно осуетяване на орган на властта да изпълни задълженията си по служба и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител. Той е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления – по чл. 270, ал. 1 и чл. 131, ал 2, т. 4 от НК. Мъжът е задържан като обвиняем във връзка с бързо производство, започнато на 20 септември 2022 година.Ден по-рано младият мъж шофирал по улица в областния град. Тъй като негов приятел решил да пазарува, той спрял автомобила си на неразрешено за това място. Действията му били забелязани от патрулиращ полицейски екип, който предприел действия за извършване на проверка. С.Д. бил помолен да предостави документите си за проверка. Вместо това обаче, той рязко потеглил в опит да осуети полицейските действия, блъснал с предната част на автомобила си един от полицаите, причинявайки му лека телесна повреда, и избягал.

Работата по бързото производство продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

С.Д. е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!