Горещи новини

Задържаха украинец за трафик на мигранти

-15:37-Razloginfo.com

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишен гражданин на Украйна, противозаконно подпомагал на чужденци да преминават в страната ни.На 14.05.2023 г. на ул. „Бяло море“ в София, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият Ю.Г. подпомогнал граждани на Сирия да преминават в страната от неустановено място на българо-турската граница до София в нарушение на закона. Той ги е превозвал в товарен автомобил марка “Рено”.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Ю.Г. няма установен адрес в Република България. Предвид възможността да се укрие, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!