Горещи новини

Задържаха пиян турски тираджия, той предложил подкуп от 20 евро

| 18:48

Задържан е водач на турски ТИР, шофирал в нетрезво състояние. За да избегне проверката, той предложил подкуп от 20 евро на полицейските служители, предаде БНТ.Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция изиграл подаден сигнал от водачка на автомобил. Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала „Тракия“ шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното.

Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел „Траянови врата“ в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране.

При последвалата проверка 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия.

Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят незабавно бил докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ, мъжът бил задържан за срок до 24 часа.

Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления. Действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!