Горещи новини

Задържаха недекларирана валута за над 450 000 лв. на „Капитан Андреево“ при четири случая

-17:29-Razloginfo.com

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 453 277 лева при четири проверки на превозни средства.При един от случаите, на 14.06.2023 г. ,на пункта,пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Кралство Белгия през България за Турция. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 72 830 евро с левова равностойност 142 443 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура -Хасково-Териториално отделение -Свиленград, съобщават от Агенция „Митници“.

Няколко минути по-късно, на трасе „Входящи леки коли и автобуси“, пристига лек автомобил Land Rover с швейцарска регистрация. В зоната за митнически контрол, дамата – немска гражданка, която пътувала сама от Турция за Швейцария обявила, че няма нищо за деклариране. При извършената щателна проверка инспекторите откриват под шофьорската седалка, завита в одеяло чанта, в която между пакет мокри кърпи, са били укрити 42 000 швейцарски франка с левова равностойност 84 242 лева. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон.

Ден по-рано на 13.06.2023 г. при щателна митническа проверка на автобус, пътуващ от Румъния през България за Турция в естествена кухина на тавана в пътническия салон и зад шофьорската седалка са открити 76 000 евро с левова равностойност 148 643 лева. Срещу водача на автобуса – турски гражданин, е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково- ТО-Свиленград.

Четвъртият опит за пренасяне на недекларирана валута е установен на 12.06.2023 г., когато в матрака на леглото в шофьорската кабина на товарен автомобил са открити 40 000 евро с левова равностойност 78 233 лева.

В хода на проверката се установява, че недекларираните средства са укрити от шофьора на камиона- турски гражданин, превозващ стока от Германия през България и Турция за Ирак. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!