Горещи новини

Задържаха за срок до 72 часа тийнейджър, нанесъл жесток побой с камък над малолетно момче

-15:40-Razloginfo.com

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 15-годишен, нанесъл средна телесна повреда на 13-годишно момче.На 06.12.2021 г. около 10,00 ч. на изхода на метростанция „Сливница“ в гр. София, обвиняемият Ж.В. като непълнолетен, можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез нанасяне на удари с камък в областта на главата и лявата ръка, причинил на малолетния В.С. средна телесна повреда, изразяваща се в фрактура на лявата ръка.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели, които са заявили, че обвиняемият е имал намерение да убие пострадалия.

Предвид изключителната агресия и жестокостта, с която е извършено деянието, както и данни , че Ж.В. се води на отчет в 9 РУ-СДВР и се установява съпричастността му към друго извършено престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!