Горещи новини

Задържаха заподозрян за кражба на 36 тона метали

-17:19-Razloginfo.com

В Районното управление в Димитровград е задържан 36-годишен мъж, обвинен в кражба на 36 тона метали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.На 4 февруари в управлението бил подаден сигнал от служител на БДЖ при локомотивно депо Стара Загора, филиал Димитровград. Той съобщил, че от площадка са откраднати 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив. В хода на работата и от придобита оперативна информация, криминалисти от управлението са установили и задържали в неделя заподозрения мъж от града при условията на продължавано престъпление.

След довеждането му в управлението, познайникът на служителите на реда е направил самопризнания и е описал механизма на извършеното деяние. Пред полицаите споделил, че в края на миналия месец посетил пункт за черни и цветни метали в Стара Загора и предложил голямо количество метал за продаване. Със специална автогондола той успял да пренесе откраднатия метал в пункта. Една част от парите били намерени в него при задържането му.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!