Горещи новини

Задържаха двама за телефонна измама

-15:43-Razloginfo.com

Полицията е разкрила извършители на телефонна измама на мъж от гр. Ракитово, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.Оттам посочват, че случаят е от есента на 2021 година, когато непознати са обадили по мобилния телефон на 69-годишния мъж. Те предложили да му доставят дърва за огрев на изгодна цена. След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да доставят дървата, но за да му върнат парите, е необходимо да им преведе още. Така за няколко месеца общата сумата, дадена от пенсионера, достигнала до близо 4000 лева. Близки на жертвата подали сигнал в полицейския участък.

При проведеното разследване е установено, че измамниците са жители на велинградския квартал „Анезица“, съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама, уточняват от пресцентъра.

Мъжете са задържани в ареста, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!