Горещи новини

Задава ли се ново увеличение на цената на водата в Разлог от началото на 2022 година?

-11:25-Razloginfo.com

Асоциацията по ВиК, на обособената територия на ВиК – Благоевград, подготвя извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията, което ще се проведе на 10 август. Това съобщи, специално за Razloginfo.com, Димитър Марков – общински съветник в местния парламент на Разлог. 

В дневния ред са включени:

  1. По точка 1 /първа/: приемане на решение за съгласуване на Бизнес плана на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград, за предоставяне на ВИК услуги на обособената територия, за регулаторния период 2022 г. – 2026 г., да гласува.
  2. По точка 2/втора/: приемане на решение за съгласуване проект на Договор за доставка на питейна вода между „Увекс” ВООД — Сандански и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград.
  3. По точка 3/трета/: приемане на решение за определяне препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВИК Благоевград за 2022 г., в размер на 20 000 /двадесет хиляди/ лева.
За целта ОС – Разлог, на предстоящото си заседание на 29.07.2021г., трябва да даде съгласие кметът на Разлог или друг упълномощен представител да участва в извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията, както и да го упълномощи да гласува по определен начин по точките от дневния ред.

Вижте какво е предвидено в тези таблици:

В Разлог хората, когато чуят, че има вероятност цената на водата да бъде увеличена, се чувстват изоставени и предадени от свои и са на една крачка от протести. И това не е изключено. Нека никой не се заблуждава! Помните тези от есента на 2018 година, когато стотици се бунтуваха срещу резкия, почти двоен, скок на цената на живителната течност. В последствие имаше и нови увеличения.

През юли 2019 година стотици изпълниха залата на читалището в Разлог по време на общественото обсъждане на финансовия анализ, за евентуално отделяне на ВиК-Разлог като самостоятелно дружество и определяне на цената, при случване на това събитие.

През юли 2020 година общинските съветници Димитър Марков, Христо Зайков и Николай Дундалов внесоха предложение за произвеждане на местен референдум в Разлог, за създаване на общинско ВиК дружество, което да оперира на територията на община Разлог. Това така и не се случи, но на всички в Разлог е ясно кой носи вина за това.

Не трябва да се допуска повторение на това, което се случи през 2018 година, по отношение на начина на гласуване и упълномощаване на представляващия Разлог в Общото събрание на Асоциацията. Тук става въпрос за водата. Разберете го! За водата в и на Разлог. Ние това си имаме. Нямаме писти, нямаме многомилиардни инвестиции, нямаме си силно развит туризъм, както в съседната община. Имаме си вода. Включително минерална, която би трябвало да се използва целенасочено и да носи страхотни печалби в бюджета, ако се експлоатира както трябва.

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!