Горещи новини

Загубите на вода в София са над 50%, в страната – 60%! А в Разлог?

-17:48-Razloginfo.com

Загубите на вода в столицата са повече от 50% докато в страната те се доближават до 60%.

Това заяви по време на парламентарния контрол служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.От 1 милиард кубически метра вода, която се подава към ВиК дружествата, едва 400 милиона достигат до потребителите.

Служебният министър изнесе също данни на НСИ, според които от 2016 до 2019 година са се увеличили загубите на вода от ВиК дружествата.

Порочна практика е в цената на водата да бъдат включвани и загубите от нейното пренасяне, посочи министърът.

„В цената на водата влизат всичките един милиард кубически метра, което се плаща от потребителите. Върху тази сума в цената на водата се начислява и ДДС.

Представлява една неясна за мен финансова машинация, в която мога смело да кажа, че участва и Комисията по енергийно и водно регулиране, защото не е възможно Оперативната програма по околна среда досега да е дала около 4 милиарда и половина на ВиК-тата за канализация, пречиствателни станции, за водопроводи, и да няма никакъв реален ефект върху намаляване на загубите“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!