Горещи новини

Забранява се движението на МПС на територията на Национален парк „Рила“

| 19:14

Директорът на РДГ-Кюстендил да издаде заповед, забраняваща движението на моторни превозни средства на територията на Национален парк „Рила”, с изключение на специализираните и автомобилите, доставящи хранителни продукти до хижа „Седемте рилски езера”, за периода от 1 юли до 30 септември. Решението бе взето на проведена в Сапарева баня среща за ограничаване нерегламентирания превоз на пътници в парка.

Представителите на институциите обсъдиха възможностите за подобряване на координацията с цел ограничаване нерегаментирания превоз на пътници през горски пътища и пътища, отворени за обществено ползване на територията на Национален парк „Рила”. През летните месеци, когато много туристи посещават Седемте рилски езера, контролът ще бъде засилен, а проверките особено интензивни в събота и неделя. В проверките, освен институциите, чиито представители участваха в срещата, ще се включат РД „Автомобилна администрация” и НАП.

Среща по темата и с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов предлага директорът на Национален парк „Рила” Димитър Милушев.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!