Горещи новини

Забраняват спиране, паркиране и преминаване в „Старинния квартал” на Банско

-16:18-Razloginfo.com

Кметът на Банско – Иван Кадев, издаде заповед, с която забранява спирането, паркирането и преминаванета на моторни превозни средства в зоната – “Старинен квартал” – Банско. Заповедта е във връзка с обезпечаване на обществения ред и контрола на движение и паркиране в Стария град в Банско

На входовете и изходите поставят съответните забранителни знаци. Ще преминават автомобили само на живущи в старинния квартал на Банско. За тях ще има специални пропуски, които ще се издават от общинска администрация Банско, съобщават от общината.

Собствениците на търговски обекти и заведения могат да зареждат два пъти на ден – от 8.30 до 11.00 и от 14.00 до 16.30, като за целта също ще разполагат с издадени от администрацията пропуски.

Денонощен достъп до старинния квартал на Банско ще имат колите на полиция, пожарна, линейки и автомобили изпълняващи дейности по сметоизвозване и сметосъбиране.



На живеещите в квартала, които системно нарушават правилата за паркиране ще бъдат отнемани издадените им от общината пропуски. За констатирани нарушения ще бъдат налагани санкции съгласно Наредба №1 за осигуряване на обществения ред в Банско, както и по Закона за движение по пътищата. Контрол по изпълнение на заповедта е възложена на секретаря на община Банско Иван Докторов.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!