Горещи новини

Забраниха движението на автомобили по част от пътя Банско – х. „Вихрен“ от „Шилигарника“ до хижата

-19:29-Razloginfo.com

Кметът на Банско въведе временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път № В1Х31005 (11-19) гр. Банско – х. Вихрен, от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен“, за периода от 01.12.2021г. до 30.04. 2022г.В заповедта се указва да се обособи т.нар. „ухо” за обръщане на движението на ППС в района на местност „Шилигарника“ (първи паркинг).

С писмо с вх. № 33-21-1663/12.11.2021 г. на „Юлен” АД, в качеството му на концесионер на „Ски-зона с център Банско”, дружеството е направило искане по реда на чл. 17, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за пътищата, за въвеждане на временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път № В1Х31005 (II-19) гр. Банско – х. Вихрен, от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”.

Четвъртокласен общински път № ВЬС1005 (II-19) гр. Банско – х. Вихрен, през зимния туристически сезон, в района след първи паркинг в местност „Шилигарника”, се пресича на няколко места от съществуващите ски-писти, функциониращи в зимния период от декември 2021г. до април 2022г. Поради това налице е хипотезата на чл. 9, ал. 3, предл. четвърто от Закона за пътищата, а именно – възникване на опасност за сигурността на движението. Тази опасност съществува до преустановяване функционирането на ски – пистите в края на зимния туристически сезон.

Наред с това, през този период в пътния участък при първи паркинг в местност „Шилигарника”, се струпват множество пътни превозни средства, което води до образуване на задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през този период, достъпът на МПС на Спешната медицинска помощ в случай на нужда при инциденти се възпрепятства.

Предвид това, възниква опасност за сигурността на движението в посочения пътен участък.

С оглед на гореизложеното, налице са основания за въвеждане на временна забрана за обществено ползване на участъка на пътя от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”, се казва във заповедта на кмета.

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!