Горещи новини

Забравете за евтини чадъри и шезлонги по морето, връщат цените отпреди пандемията

| 17:48

Край с безплатните и по-евтини чадъри и шезлонги по Черноморието. Министерство на туризма няма да предложи на концесионери и наематели на плажове „пандемичната оферта“, която вървя две години – по-ниска такса срещу пропорционални ниски цени за плажни принадлежности.Така миналото и по-миналото лято плащахме за чадъри и шезлонги по 2.50 лева на някои места, а имаше и плажове, където бяха абсолютно безплатни. Припомняме, че Лято 2021 стартира с десет такива, пише „Марица“.

От Министерство на туризма вече са изпратили съобщение до концесионери и наематели на плажове, че таксите им се актуализират с 3.3% нагоре заради инфлацията. Това е записано в договорите им, а нивото на инфлацията се взима за приключилата година според НСИ, тоест за 2021 г.

Така например вече е ясно, че чадър и шезлонг на плаж „Царево-Попски“ ще бъдат по 5 лева бройката. В Равда и Несебър ще са двойно по-скъпи – по 10 лева. Така сянката за двама ще излиза 30 лева. В Поморие ще са по 7 лева, а в Балчик ще са по 8 лева, става ясно от финализираните търгове за плажове.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!