Горещи новини

Жълт код за опасно време в цялата страна

-9:07-Razloginfo.com

През почивните дни се очаква бурно време. В събота до обяд облачността ще е динамична с мъгли в някои ниски райони в ранните часове.

Следобед почти навсякъде ще има условия за бързоразвиващи се бури с краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици. Сравнително тихо и без особени валежи ще остане времето в крайния Северозапад. Температурите остават в диапазона 22-27 градуса в най-топлата част на денонощието.Рискът от градушки следобед е значителен. В сила за цялата страна е жълт код за опасно време.

В неделя следобед от северозапад на изток ще преминава бърз студен атмосферен фронт. Валежите ще са с гръмотевици и риск от градушки. Ще са сравнително по-значителни в Лудогорието в часовете привечер. Ще се усили вятърът, с особено мощни пориви в северозападната половина на страната и в планините.

Началото на следващата седмица ще е с по-ниски температури, които в топлата част на денонощието ще се движат около 20 градуса. В средата и към края на седмицата времето ще се успокои с по-оскъдни валежи и по-високи температури.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!