Горещи новини

Жоро Сеганов втори при разпределителите след първата седмица на ВЛН

-17:58-Razloginfo.com

Български национали са в челото на класациите след изиграването на двубоите от първата седмица от Волейболната лига на нациите.Мартин Атанасов е втори сред най-добрите посрещачи, а лидер е представителят на „дружина полска“ Артур Шалпук.

Зад родния ас са волейболистите на Словения и Сърбия Яни Ковачич и Миран Куюнджич. Мартин Божилов и Александър Николов пък са осми и девети.

При разпределителите Георги Сеганов е втори – с 67 успешни подавания (ефективност от 24,28%). Преди него е италианският национал Паоло Поро, който има 82 успешни подавания (29,08%).

Звездите на Аржентина и Бразилия Лусиано де Чеко и Бруно Резенде – съответно с по 63.

В класацията на нападателите Александър Николов е четвърти – с ефективност от 52,29% и средно 14,25 успешни атаки на мач.

Лидер е Дражен Лубурич с 55,91% и средно 17,75 атаки. Втори и трети са Хайме Хесус Ерера (Куба) и Рок Можич (Словения) – 52,42 и 52,03%. Двамата имат средно по 16,25 и 16 атаки на двубой.

Нидерландската звезда Нимир Абдел-Азиз и словенецът Тине Урнаут са шести и седми.

При центровете Алекс Грозданов е девети със 7 блокади.

Класацията се оглавява от Джънгйън Жанг с 13 точки от блокада, с 12 точки втори е Карол Клос. Топ 3 допълва сърбинът Александър Неделкович – с 10 блока.

При топреализаторите Александър Николов е шести, с 61 точки (2 аса, 2 блокади).

Подреждането се оглавява от кубинеца Хайме Хесус Ерера – със 77 точки (5 аса, 7 блокади), втори е Рок Можич – със същия актив (6 аса, 7 блокади). Дражен Лубурич е трети със 76 точки (3 аса, 2 блокади).

Източник: bgvolleyball.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!