Горещи новини

Жители на село Баня против премахването на 40-годишни дървета

-11:15-Razloginfo.com

Жители на разложкото село Баня сигнализираха, че на главната улица в центъра на селото се изсичат декоративни дървета, засадени преди повече от 40 години. След премахването на старите дървета хората от селото не вярват, че улицата отново някога ще бъде озеленена.

Изсичането на дървета не мина и без сблъсъци. Вчера в следобедните часове напрежението се покачи, стигна се до сериозни спорове, съобщава БНТ.

Община Разлог е започнала реконструкция на улицата.При проверка на специалисти е установено, че дърветата намиращи се в близост до къщите са опасни, затова се е наложило тяхното изсичане.

От общината казаха, че вече са се заели с проекта по засаждане на нова растителност и след като бъде завършен ремонтът на улицата, веднага ще започне и нейното озеленяване.

В същото време десетки реагираха остро в групата Да думаме на разложчи, фногооооо!

Ето някои от коментарите:

Дърветата по централната улица на Баня не са по-стари от тези в парка около старата гимназия в Разлог. Явно герчев пак е решил да “прави добро” на Баня, защото много я цени!!!
Какво мисли кметството? Пита ли някой хората???
Банялии, не разрешавайте да продължават да окепазяват хубавото село!
___
В дойчланд не дават клонче да падне от дръвчетата, а когато ремонтират улици ги обграждат със специални прегради.
___
Работа с грижа за всеки или по-точно с грижа за приближените.Избрахте си ги и че си работаа що си искаа
___
Утре предлагам от центъро на селото Бтв-то да иде да снима и лунния пейзаш на пате за Долно Драглище, т.нар.“Депо“ за отпадъци…

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!