Горещи новини

Животът на оцелелите при катастрофата в Пловдив вече е извън опасност

-21:15-Razloginfo.com

Животът на 22-годишните момче и момиче, пострадали при тежката катастрофа в Пловдив, вече е извън опасност, съобщава Нова телевизия.Те остават за лечение в Университетската болница „Свети Георги“.

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция. Той е преместен от Клиниката по травматология в реанимацията на болницата. Състоянието му е стабилно, но тежко заради множеството фрактури.

Около 3.30 часа сутринта във фаталния ден настилката на булевард „Руски“ е била мокра след обилен дъжд.

Според рали пилота Костадин Щерев гумите изобщо не са били подходящи за дадените условия и загиналият шофьор е бил неподготвен за тази скорост.

Той е на мнение, че проблем в този район се оказва и кръстовището преди мястото на удара. „Има един превал, от който не можеш да видиш какво става от другата страна на пътя“, обясни Щерев и допълни, че в конкретния случай колата се е отлепила, като е загубила сцепление и е нямало време за реакция.

В момента на удара светофарът е светел с предупредителен жълт сигнал. Според експертите е нужен по-строг контрол.

Щерев заяви, че дори за рали шампион преминаването през участъка на тежката катастрофа в Пловдив с 200 км/ч е трудна задача.

Луксозният автомобил, с който стана инцидентът, е бил наето от столична фирма. От нея обаче отказаха да разкрият размера на месечния наем.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!