Горещи новини

Жена даде 18 000 лева на мъж, представил се за военен лекар, след кореспонденция в Instagram

| 15:33

Жена на 47 години е превела на мъж, представящ се за медицинско лице, над 18 000 лева за по-малко от месец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Потърпевшата е подала жалба в полицията. Между 20 август, когато е започнала да поддържа контакт с непознатия, и 16 септември тя му е превела сумата от 18 417 лева.На 8 август мъжът е поискал покана за приятелство от потърпевшата и двамата са започнали да кореспондират всекидневно чрез съобщения. Той се е представил за военен лекар в Кабул, Афганистан, разведен, с две деца, германец по произход. Казал е, че майка му е българка, поради което относително добре владее български език, обясниха от държавното обвинение в града.

Прокурорът обясни, че извършителят постепенно е започнал да „обработва“ пострадалата, като в един момент ѝ е казал, че иска да живее с нея и че ще си купи къща в Добрич, но за целта му трябват пари за документи и самолетни билети.

Така на 25 август 47-годишната жена е започнала да превежда пари на мнимия лекар, до 4 октомври. Вчера, 6 октомври, жертвата е посетила една от банките в родния си Добрич с намерението да преведе поредната сума. Служител на финансовата институция ѝ е казал, че това е измама, и е отказал да извърши транзакцията. След този случай жената се е явила в Първо РПУ, където е подала жалба.

Сумата от 18 417 лева е изпращана поетапно и по различни сметки, като по думите на пострадалата преводите са нареждани в полза на граждани в Румъния и Италия. Тепърва ще се установява кой е титуляр на сметките и кой стои зад Instagram профила „Джеймс“.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!