Горещи новини

Жалба в ОИК: Агитационни материали на партия заливат Разлог и селата в деня за размисъл

-23:14-Razloginfo.com

Постъпила жалба от Венцислав Костадинов Гърменов – кандидат за кмет на община Разлог, издигнат от МК СДС (ВМРО БНД)



Председателят на комисията – Мария Икономова, докладва жалба от Венцислав Гърменов – кандидат за кмет на община Разлог от МК „СДС (ВМРО БНД)“.

Жалбата е постъпила на 28.10.2023 г. в ОИК – Разлог и е заведена с вх. № 206/28.10.2023г. във входящия дневник на комисията и вх. № 20/28.10.2023г. от входящия регистър за жалби и сигнали на ОИК – Разлог.

В жалбата се твърди, че има извършено нарушение на чл. 182, ал. 4 от ИК от кандидата за кмет на община Разлог на ПП ГЕРБ – Красимир Герчев. Нарушението е извършено чрез разпространение на агитационни материали на 28.10.2023 г. на територията на община Разлог, както следва:

Гр. Разлог, ул. „Бяла река“ 48 и съседи;

Гр. Разлог, ул. „Черна река“ 93 и съседи;

С. Бачево;

С. Елешница;

С. Годлево;

С. Долно Драглище;

С. Горно Драглище;

С. Добърско;

С. Баня.

Към жалбата е приложен снимков материал.

ОИК – Разлог счита, че с посочените обстоятелства се осъществява състав на нарушение по чл. 182, ал. 4 от ИК. От приложения снимков материал е видно, че пред домовете на хората и в пощенска кутия е разпространен агитационен материал – вестник и брошура, с името и лицето на Красимир Герчев, който е кандидат за кмет на община Разлог на ПП ГЕРБ.

Въпреки това ОИК – Разлог счита, че не е установено и не може да бъде установено лицето извършител на твърдяното в жалбата нарушение.

Поради тези обстоятелства, независимо от предвидената в ИК административно-наказателна отговорност за извършване на това нарушение, не може да бъде съставен АУАН поради липса на административно-наказателно отговорно лице.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!