Горещи новини

Е, това вече е… Арестуваха 4-ма мъже за групово изнасилване на гущер

| 21:27

Полицията в западния индийски щат Махаращра арестува четирима мъже за предполагаемо „групово изнасилване“ на бенгалски гущер, съобщи Press Trust of India (PTI) в четвъртък. Служител на горското стопанство на Махаращра е потвърдил ареста на групата в сряда.

Твърди се, че инцидентът се е случил в резервата за тигри Сахиадри в Махаращра и „излязъл наяве дни след като четиримата обвиняеми били осъдени за незаконно влизане в националния парк Чандоли, който е част от резервата. Един от тях е носел ловно оръжие“, казал пред репортери говорител на горския отдел на Махаращра.

Първоначално местната полиция арестувала четиримата мъже на 31 март за незаконно влизане в държавната гора, когато е разкрито предполагаемото им престъпление.

„По време на разследването горските служители установили, че подсъдимият е изнасилил бенгалски гущер. Действието им е записано и на мобилния телефон на един от подсъдимите”, казал анонимен служител на полицията.

„Взехме всички свързани доказателства от обвиняемите и първоначално те бяха задържани под стража от Министерството на горите, но сега са пуснати под гаранция“, добавил служителят.

„Четиримата обвиняеми бяха арестувани съгласно различни раздели на Закона за защита на дивата природа от 1972 г.“, заявил пред репортери Нанасахеб Ладкат, терен мениджър на резервата за тигри Сахиадри.

Горските служители в Махаращра описват извършителите като „объркани“ от „отвратителното престъпление“ и заявяват, че ще изискват подходящите обвинения срещу заподозрените.

Раздел 377 от Наказателния кодекс на Индия гласи, че „всеки, който умишлено има полов акт с животно“ се наказва с доживотен затвор или лишаване от свобода за срок до десет години, а също така подлежи на глоба.

Законът за защита на дивата природа на Индия от 1972 г. определя бенгалския варан като „запазен“ или защитен вид. Влечугото може да нарасне „до пет и половина фута дълго и да тежи почти 16 паунда“, според новинарския сайт NextShark.

Ако заподозрените бъдат признати за виновни за нараняване на бенгалски гущер по силата на индийския закон за дивата природа, те „могат да бъдат обвинени в лишаване от свобода до седем години“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!