Горещи новини

Е-министерството показа решението и доклада за съответствието на машините

-9:01-Razloginfo.com

Министерството на електронното управление публикува и изпрати в Централната избирателна комисия в законоустановения срок доклада за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и техническата спецификация.Това съобщиха от министерството на интернет страницата си. На сайта на министерството е публикуван пълният текст на решението на МЕУ, Българския институт по метрология (БИМ) и Българския институт за стандартизация (БИС), с което трите институции удостоверяват съответствието на машините.

Документът е подписан от заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, както и Ивелин Буров – председател на Управителния съвет на Българския институт за стандартизация. Освен решението от министерството публикуваха и доклад, с който за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На извънреден брифинг от министерството увериха, че машините за годни за гласуване. По-рано Централната избирателна комисия отмени машинния вот и реши местните избори в неделя да се провеждат единствено с хартиени бюлетини.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!