Горещи новини

Ефективни домашни средства срещу миризливите крака

-12:12-Razloginfo.com

Бихте се почувствали много неудобно ако сте поканени на гости и в момента, в който си събуете обувките, краката ви започнат да миришат неприятно. Или пък обратното – вие самите имате гости, но след като те си събуят обувките, антрето ви започва да мирише неприятно.И двата случая обаче могат да бъдат избегнати и то не само чрез спазване на елементарни правила за хигиена, редовно почистване на обувките или пък използване на скъпоструващи препарати срещу миризливи крака. Има и някои ефективни домашни методи, на които можете да разчитате в подобни случаи.

Ходете боси

Няма как да не сте чували, че е много полезно да ходите боси. Още със затоплянето на времето започнете да събувате краката си веднага след като прекрачите прага на дома си и започнете да ходите боси. Без чорапи и без пантофи или други домашни обувки.

Подсушавайте добре краката си

Може да измивате ходилата си по няколко пъти на ден, но ако не ги подсушавате добре, няма да има никаква полза що касае неприятната миризма, носеща се от краката ви. Винаги подсушавайте добре разстоянието между пръстите си с хавлиена кърпа, защото именно там влагата е особено подходяща за развиването на бактерии.

Вана за крака с чай

За да си направите вана за крака с чай, можете да използвате почти всякакви видове, но черният чай е най-добрия избор, защото той има свойството да намалява потенето. Което само по себе си е особено важно през летния сезон, когато навън е горещо. Направете си запарка с черен чай, изсипете я в леген с вода и оставете краката си да почиват в така приготвената вана поне за около 15 минути.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е толкова кисел, че от него бягат всякакви бактерии. Известно е и че се използва за премахване на неприятни миризми. Можете или директно да намажете ходилата си с напоен с оцет памучен тампон или да си направите вана с вода, в която сте добавили и малко оцет.

Водка

Приложението на водката е почти същото като това на оцета. Но освен да прилагате тази процедура директно върху краката си, можете да дезинфекцирате с водка и обувките си. А едното не пречи на другото, както се казва. Водката е ефективно средство срещу миризливи крака.

Разтвор от дафинов лист

Дафиновият лист има доста силен и приятен аромат, който е и доминиращ. Направете си запарка от вода и около 10-тина дафинови листа, изчакайте около 3 часа и изсипете течността в леген. Долейте към него топла вода и накиснете краката си за около 20 мин. Често тази процедура е ефективна за дълготрайно справяне с проблема с миризливите крака, но понякога е нужно постоянство от ваша страна. Рано или късно проблемът ви ще бъде решен.

Източник: edin.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!