Горещи новини

Ето кои храни горят мазнини

| 9:56

Ускоряването на метаболизма може да ви помогне да свалите телесни мазнини. Повечето добавки за „изгаряне на мазнини“ на пазара обаче са или опасни, или неефективни, или и двете. За щастие е доказано, че няколко естествени храни и напитки ускоряват метаболизма и насърчават загубата на мазнини.Всички храни стимулират обмяната на веществата. Някои видове обаче, като например лютите чушки, може да имат по-голямо въздействие върху метаболизма от други. Консумацията на тези храни може да доведе до загуба на тегло. Някои храни, като например ядките, също могат да компенсират глада за по-дълго време от други. Консумацията на тези храни може да помогне за контролиране на апетита и да намали общия прием на храна, което да доведе до загуба на тегло.

В тази статия разглеждаме някои храни за изгаряне на мазнини, които могат да помогнат на хората да отслабнат. Също как най-добре да включим тези храни в диетата.

Ядки

Ядките са богати на протеини и добри мазнини, които са полезни за преодоляване на глада за дълъг период от време. Важното е, че хората могат да включат ядките в здравословен хранителен режим, без да качват килограми. Например едно проучване от 2011 г., публикувано в „Journal of Nutrition and MetabolismTrusted Source“, установява, че включването на ядки в диетата в продължение на 12 седмици води до подобряване на качеството на храненето, без да се повишава теглото.

Мазна риба 

Рибата е вид здравословна храна, която съдържа жизненоважните омега-3 мастни киселини. Мазните риби като сьомгата са особено богати на мастни киселини, които трудно се намират другаде. Рибата е богата и на протеини. Протеинът в храната може да компенсира глада и е важен за намаляване на теглото.

Кисело мляко

Киселото мляко може да се различава по своето хранително съдържание. Обикновеното като например гръцкото, е най-полезно за здравето. То съдържа разнообразни витамини, минерали и пробиотици. Киселото мляко съдържа и различни видове протеини, като казеин и суроватка. Проучване от 2014 г., публикувано в „Nutrition JournalTrusted Source“, показва, че консумацията на високопротеиново кисело мляко може да има ползи за контрола на апетита, компенсиране на глада и намаляване на общия прием на храна.

Яйца

Яйцата са богати на витамини, минерали и други важни за здравето хранителни вещества. Те са с високо съдържание на холестерол. Също така са отличен източник на протеини и могат да помогнат за контролиране на апетита. Проучване в списание „Nutrition Research“ установи, че консумацията на яйца на закуска има положително въздействие върху контрола на глада и приема на храна по-късно през деня.

Зелен чай

Зеленият чай има много ползи за здравето, като например подпомага загубата на тегло. Полезен източник на антиоксиданти е и може да има няколко ползи за здравето. Една от тях е загуба на тегло. Изследване публикуван в „Cochrane Database of Systematic Reviews“, установява, че консумацията на зелен чай води до намаляване на теглото при възрастни с наднормено тегло или затлъстяване.

Добавяне на изгарящи мазнините храни към диетата

В някои случаи е възможно храненето да бъде основано на храна, изгаряща мазнините. Например то може да се състои от мазна риба като сьомга със зеленчуци. Друг вариант е на закуска да се консумират яйца с пълнозърнест тост.

За вегетарианците и веганите ястията на растителна основа, които са богати на протеини, могат да бъдат полезен начин за подпомагане на отслабването. Смесването на изгарящи мазнините храни, като например грах, с други полезни източници на протеини е един от начините за това. Също така може да е полезно да изберете изгарящи мазнините закуски, като например ядки. Такива закуски са по-способни да задоволят глада и да контролират апетита, отколкото други, като шоколад или чипс.

Някои храни могат да помогнат на човек да изгаря мазнините и да отслабне. Важно е обаче да се помни, че изгарящите мазнини храни трябва да са част от здравословен хранителен режим като цяло. Освен това човек трябва да се занимава с редовна физическа активност, за да гори мазнини и да отслабва. Малко вероятно е тези храни сами по себе си да предизвикат забележима загуба на мазнини.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!