Горещи новини

Ето докога ще плащаме по-евтин ток

| 20:49

След падането на мораториума върху цените на тока, парното и водата анализите на енергийния регулатор показват, че до 1 юли не се налага поскъпване на тока за битовите абонати. Това заяви в „Говори сега“ председателят на КЕВР Станислав Тодоров. След първата половина на годината цените ще се променят като засега не е ясно с колко. Тодоров обаче беше категоричен, че няма да има шоково поскъпване.„България е добре, защото е в уникална позиция и почти не произвежда ток от газ. В Европа за битовите потребители тока средно е поскъпнал с около 50%, само в България и в Унгария това не е така. Лостове за регулация имаме и аз съм оптимист за това какво ще се случи с цените през юли 2022. Със сигурност няма да видим това, което сега се случва с газа.“ – каза председателят на КЕВР.

Станислав Тодоров допълни, че е оптимист, че България ще мине сравнително незасегната през енергийната криза като цяло, но за да се случи това са необходими основни промени. Най-важната – предоставянето на възможността за бизнеса да купува ток чрез дългосрочни договори подобно на договорите за доставка на газ.

Тодоров напомни, че управляващите вече са дали заявка за подобна промяна, а ако има взето решение, КЕВР е готова да направи необходимите промени в наредбите в двуседмичен срок.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!