Горещи новини

ЕС отлага решението за таван на цените на руския нефт заради разногласия

-19:09-Razloginfo.com

Европейският съюз ще отложи решението за налагане на таван на цените на петрола от Русия поради разногласия между страните. Това съобщи Блумбърг, позовавайки се на свои източници.Според тях редица държави, сред които Унгария и Кипър, се противопоставят на въвеждането на таван на цените на руския петрол, а в ЕС подобни решения се вземат само с единодушие.

Подробности все още се обсъждат. Например въпросът за нивото, на което ще бъде определен таванът на цените, все още е отворен.

Ембаргото на ЕС и САЩ върху закупуването на руски петрол доведе до рязко повишаване на цените, което позволи на Русия да пренасочи големи количества суровини към други пазари, най-вече към Индия и Китай.

ЕС и САЩ претърпяха загуби, включително вторични ефекти под формата на инфлация. За да наложи ценови таван на руския петрол, Г-7 иска да създаде „широка международна коалиция“ и да забрани всякакви транспортни услуги за руския петрол, ако той се продава на цена над договорената от „широката коалиция“ граница.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!