Горещи новини

Емблемата на Mercedes-Benz стана на 100 години

-11:03-Razloginfo.com

Трилъчевата звезда на Mercedes-Benz, която днес е може би най-разпознаваемата емблема сред всички световни автомобилни производители, вече е на 100 години. Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) кандидатства за патентна защита за своята търговска емблема на 5 ноември 1921 г. По онова време трилъчевата звезда съществува вече около десет години, но без кръга, в който е вписана днес. Марката, която сега познаваме като Mercedes-Benz, се ражда едва през 1926 г.Марката Mercedes-Benz се формира в резултат на сливането на две конкурентни компании – Benz & Cie (основана от Карл Бенц) и Daimler-Motoren-Gesellschaft (основана от Gottlieb Daimler) – в концерна Daimler-Benz. А името на марката идва от два от най-значимите превозни средства на обединените компании – Mercedes от 1901 г. и Benz Patent-Motorwagen от 1886 г. В резултат на сливането на DMG с Benz & Cie, логото се промени леко: триъгълната звезда е украсена с лавров венец. Оттогава на автомобилите на Mercedes-Benz се появява новата емблема.

Звездата с три лъча символизира превъзходството на марката във всички посоки: на сушата, във водата и във въздуха. Заслужава да се отбележи, че през 1921 г. е регистрирано и логото под формата на четирилъчева звезда – използвано е от Deutsche Aerospace Aktiengesellschaft, сега известно като Daimler-Benz Aerospace. Междувременно класическата „гледка“ на триълъчевата звезда на предния капак постепенно се превръща в история. На C-класата от поколението W206 вече не се предлага за европейския пазар дори като опция, а в САЩ „стърчащата“ емблема вече не е налична и за Е-Klasse.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!