Горещи новини

ЕМА одобри два препарата за лечение на коронавирус

-9:20-Razloginfo.com

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча за одобрение препаратите „Ronapreve” и „Regkirona”, създадени на базата на моноклонални антитела, за лечение на предизвикано от коронавирус заболяване, съобщи пресслужбата на регулатора.„Ronapreve” и „Regkirona” са първите лекарства с моноклонални антитела, получили положителното заключение на комисията на ЕМА за лечение на COVID-19 и добавени към списъка с препарати срещу COVID-19 получили за първи път положително заключение, откакто Veklury (противовирусният препарат Ремдесивир) беше препоръчан за одобрение през юни 2020 г.”, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че препаратите могат да бъдат използвани за лечение на коронавирусна инфекция при възрасти и деца над 12-годишна възраст с тегло над 40 кг.

„Ronapreve” на „Roche” е смес от kasirivimab и imdevimab- синтетични копия на антитела, изработени в човешкия организъм след заразяване с коронавирус. Той се препоръчва за пациенти, които не се нуждаят от кислородна поддръжка. Лекарството „Regkyrona“ се произвежда от „Celltrion” и е предназначено за пациенти с риск от тежко протичане на заболяването, причинено от коронавирусна инфекция.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!