Горещи новини

Електромобил, който се сглобява като мебели от IKEA

-11:26-Razloginfo.com

Шведският стартъп Luvly измисли компактна електрическа кола, която може безпроблемно да кръстосва задръстените улици на града и да бъде достъпна за всеки.Достъпността изобщо не означава цена, а възможността за сглобяване на автомобила от всеки – всяка част от електрическия автомобил ще бъде опакована в плоска кутия, като мебели от IKEA.

Електромобил, който се сглобява като мебели от IKEA - 2

 

Всъщност Luvly O няма да се сглобява от клиента, а в микрофабрики в близост до клиентите, което ще намали емисиите и транспортните разходи. Дължината на колата ще бъде само 2.7 метра при тегло от 380 килограма. Място в нея има само за двама души с ръст до 2 метра, но автомобилчето има и приличен багажник, който е с обем от около 270 литра.

Електромобил, който се сглобява като мебели от IKEA - 3

Мощността на силовия агрегат не се посочва, но е известно, че батерията с капацитет 6.4 kWh осигурява автономен пробег до 100 километра. Не толкова много, но такава е цената на компактността. Батерията се състои от два блока, които могат да бъдат изключени и взети със себе си вкъщи, за да се зареждат от обикновен контакт. Отнема само един час за попълване на енергия в батерията.

Електромобил, който се сглобява като мебели от IKEA - 4

Главният изпълнителен директор на компанията, чийто ръст е значителните 193 см, лично тества Luvly O и одобри модела, наричайки го удобен и функционален. Тази компактна електрическа кола ще струва 11 000 долара, а според създателите именно такива ще са новите компактни градски коли.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!