Горещи новини

Екшън край Якоруда! Горски предотвратиха опит за контрабанда на дървесина, шофьорите побягнаха

-10:35-Razloginfo.com

Снимка: uzdp.bg
На 23.06.2024 година, около 13.20 часа, при дежурство, горски стражар от ТП „ДГС Якоруда“ забелязва три камиона, натоварени с дървесина. При проверката установява, че камионите се движат без превозен билет и немаркирана с контролна горска марка дървесина.Служителят подава сигнал на компетентните органи и указва на шофьорите да останат на място. Единият от тях започва да разтоварва камиона, правят се опити за саморазправа с горския стражар. Останалите двама шофьори тръгват обратно към обекта, където разтоварват незаконната дървесина. След това шофьорите на двата камиона се опитват да избягат с тях по горски пътища. Всички възможни изходи са блокирани от служители на ТП „ДГС Якоруда“ и МВР. Шофьорите оставят камионите в гората и се отправят в неизвестна посока. Незаконната дървесина е описана и днес следва да се транспортира до двора на стопанството. Задържани са и два от камионите.

Обектът, от който е натоварена незаконната дървесина, е спечелен от фирма „Братя Ахмед“ ЕООД, с. Конарско, община Якоруда, която е свързана с бившия кмет на селото – Ахмед Ахмед, съобщават от ЮЗДП на своя сайт.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!