Горещи новини

Експлозия в мина в Сърбия, има загинали и ранени

| 14:17

Най-малко осем души са загинали, а други 20 са ранени при взрив на метан в мината „Соко“ край село Сокобаня в Сърбия, съобщиха от Министерството на енергетиката в Белград, цитирани от РТС.Инцидентът е станал около 05:00 ч. сутринта. При експлозията част от мината се е срутила.

Всички блокирани и затрупани миньори вече са евакуирани. В момента на експлозията в мината е имало 49 души. Всички ранени са настанени в болница за лечение в Ниш и Алексинац.

Трима от миньорите са с тежки наранявания, останалите са с леки. Някои от пострадалите са вдишали по-голямо количество газ.

Директорът на мината Драго Милинкович каза, че мерките за безопасност, които се вземат в мината, са на най-високо ниво, но този път е имало внезапно изпускане на метан.

„За съжаление това не е първият ни инцидент. Алексинац и околностите са известни с това, сега се повтори“, казва Директорът на МБАЛ Алексинац, Горан Видич.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!