Горещи новини

Експерт: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле

-10:36-Razloginfo.com

Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен инцидент и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма” – 26-годишно момиче е загинало на място. Подобни инциденти тепърва ще зачестяват и не е случайно, че тази година имаме 38 жертви повече в сравнение с миналата – до момента загиналите са над 100.Такава прогноза направи в студиото на “Денят започва” Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от проверката, възложена от Върховната административна прокуратура на МРРБ и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” след катастрофата с автобус, при която загинаха граждани на Северна Македония.

Русинова беше категорична, че изненади в доклада няма, защото непрекъснато се подават сигнали за опасни участъци, отсечки с множество проблеми – липсващи маркировки, мантинели или ограничителни системи, липсващи или сгрешени пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е новина, отдавна знаем, че има проблеми. Все пак е другото, когато е облечено в някакъв официален документ”, допълни тя.

Според нея нищо няма да последва след този доклад, защото “МРРБ не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя”.

“Проблемът е много сложен – там има някакви спорове между коалиционните партньори и явно разменна монета, заложник са пътищата – текущият ремонт на пътищата”, коментира Русинова и допълни: “От една страна проблемът съществува и никой не желае да вникне в него, от друга страна – тези, които искат, сякаш нищо не могат да направят.”

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!