Горещи новини

Експертната комисия: Изгорелите къщи в село Кръстава трябва да бъдат съборени

-18:13-Razloginfo.com

Шестте къщи, които изгоряха във велинградското село Кръстава трябва да бъдат напълно съборени. Това е становището на експертната комисия, която направи оглед на място. Предстои изготвянето на проект за изграждането на нови шест еднотипни къщи, но липсват средства.Премахването на къщите ще започне до няколко дни, каза кметът на Кръстава Салих Узунов:

„В момента се връщам от Пазарджик. С областния управител взехме такова решение, че трябва да се съборят къщите до край и да се започне проектиране на шест еднотипни къщички“.

Дарителската акция за подпомагане на пострадалите хора продължава. До момента са събрани 180 000 лева: „Това са от благодеяния на хората от цялата ни държава, но няма да стигне. Щетите са оценени за около милион и 800 хиляди лева“.

Към момента няма нужда от храна и дрехи, а от строителни материали:

„Предимно тухли, дървен материали, желязо. Ето, от това имаме нужда“.

Семействата, които останаха без дом, ще прекарат зимата в подвижни къщи, в които са осигурени най-необходимите условия за живот.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!