Горещи новини

Експерти разясниха на деца от Банско и Места какви опасности ги дебнат в интернет

| 11:02

Над 300 ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Места и СУ „Неофит Рилски” Банско участваха в инициативата „Пази детето в интернет”.С открит урок, презентация и много реални случаи от дългогодишната си практика един от най-големите експерти по киберсигурност в България Явор Колев отправи ценни съвети за предпазливо и безопасно сърфиране в Интернет. Засегнати бяха въпроси за фалшивите профили, зад които обикновено се крият педофили; за предпазване от съмнително съдържание; колко важно е децата да внимават каква дигитална самоличност изграждат, защото някога това може да окаже негативно влияние при кариерното им развитие, тъй като веднъж качени в интернет пространството публикуваните материали никога не изчезват.

Тъй като децата се влияят силно и се опитват да подражават на инфлуенсърите в мрежата, експертите препоръчаха на учениците да избират такива образци на следване и подражание, каквато е олимпийската шампионка по карате в Токио през 2021 г. Ивет Горанова – лице на кампанията „Пази детето в интернет”.

Една от най-актуалните теми, свързана с бъдещето на децата, е безопасността им в дигиталното пространство. Затова, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/-община Банско подкрепи инициативата.

Екип от специалисти Явор Колев – един от най-големите експерти по киберсигурност в България, Зоя Василевa – експерт по киберсигурност и управител на първата киберакадемия у нас „Сайбър 360“, Атанас Атанасов – ръководител Връзки с обществеността, и Георги Александров – експерт дигитален маркетинг, организира открити уроци на ученици от пети до седми клас в училища в община Банско.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!