Горещи новини

Експерти: Не купувайте горива с добавки – безполезно е

| 13:44

Мнението е на германски експерти по горивата, които смятат, че е безсмислено да плащате допълнително за гориво с добавки, ако колата ви е оборудвана с двигател с директно впръскване на горивото.Има широко разпространено схващане, че „подобреният бензин са пари на вятъра“, но има и доста хора, които не смятат така. Отговорът на експертите е, че от гледна точка на химията (добавките) е малко вероятно бензин А95 бензин с какъвто и да е префикс в името да даде значително увеличение на мощността и качествените характеристики на двигателя.

Единствената полза от подобрените горива важи за двигатели с разпределено впръскване на гориво, като при тях добавките за гориво почистват всмукателните клапани, горивната камера и инжекторите. При двигатели с директно впръскване обаче те са далеч по-малко ефективни, тъй като горивото се подава веднага в горивната камера, след всмукателните клапани.

Дали да се купува гориво, което е по-скъпо – всеки решава за себе си. Но все пак има някакъв смисъл в това, което твърдят германците. Всяка компания за гориво, когато разработва патентован пакет добавки, преследва подобни цели: премахване на въглеродни отлагания, защита срещу корозия и подобряване на смазващата способност.

Резултатът от всичко това може да бъде подобрена горивна ефективност, но в повечето случаи е просто рекламен трик. А при днешните цени на горивата у нас, съветите на германските специалисти са повече от добре дошли.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!