Горещи новини

Екопак и Загорка насърчават зеленото мислене с наръчник за всеки ден

-13:51-Razloginfo.com

Компаниите обединяват усилия в издание със съвети за потребителите по случай Деня на Земята

ЕКОПАК България и ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, обединиха усилия за създаването на „Зелен наръчник за всеки ден“ в чест на Деня на Земята – 22 април. Изданието предлага предизвикателства за потребителите в тяхното ежедневие и е подходящо за всички, които имат желание да допринесат към опазването на планетата. Изцяло онлайн, наръчникът предлага съвети за потребителите, засягайки не само чистотата на природата, а и елементи като здраве, взаимопомощ и отговорност към останалите. Създадено да бъде огледало на всекидневните малки победи на човек в заобикалящия го свят, изданието цели да мотивира всяка личност да отправи своето #зеленообещание, както и да следи неговото изпълнение и прогрес.„Вярваме, че всяко едно решение може да допринесе за по-добър свят, в който всички ние да живеем. Знаем, че е важно да се грижим не само за природата, но да бъдем отговорни към себе си и обществото. Вече повече от 7 години, ние в ЗАГОРКА, оставяме своя положителен отпечатък с платформата ни за устойчиво развитие – „Създаваме по-добър свят“. Затова днес, повече от всякога, знаем колко е важно да полагаме усилия заедно. Надяваме се Зеленият наръчник да се превърне в истински пътеводител към по-доброто бъдеще на всички нас, защото само заедно ще успеем да го създадем“, сподели Катерина Кирова-Миланова, Мениджър „Корпоративни комуникации и устойчиво развитие“, ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken .

„С това начинание се опитваме да покажем, че промяната започва от нас. Знаем, че няма по-добър символ за това от личния пример и тази година Денят на Земята е само прекрасен повод, с който да приканим всеки да даде своето зелено обещание – към себе си и природата. Всички познаваме силата на обещанията и колко могъщи могат да бъдат, щом се изпълняват всеки ден. Нямаме планета Б, да действаме с любов и отговорност към Природата сега.“, коментира Росица Попова, ЕКОПАК България.

Наръчникът събира няколко направления от живота на хората, в които малките стъпки всеки ден биха отчели големи промени в бъдеще – Рециклиране, Устойчиви ресурси, Отговорна консумация, Опазване на водния ресурс, Намаляване на въглеродни емисии, Безопасност и здраве и Подкрепа за местните общности. Съветите по отношение на устойчивите ресурси, например, засягат рециклирането и разделното събиране на отпадъци като голяма и важна стъпка. Същевременно обръщат внимание на отговорната консумация като още един инструмент в цикъла за стремеж към нулев отпадък. Всички съвети по своята същност са много и малки предизвикателства, които подпомагат зеленото мислене, като добавят нови идеи за промени и измерване на успехите от ежедневните усилия на хората, които ги прилагат.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!