Горещи новини

Екоинспекторите наказаха 2 фирми в Разлог и една в Елешница

-10:48-Razloginfo.com

6 фирми са наказани с по 2000 лева от екоинспекторите в РИОСВ Благоевград.„ПИРИН ПЕЛЕТ“ ЕООД, Благоевград, ЕТ „ДИИТЪР ХРИСТОВ – НЕТИ“ – Гоце Делчев, НИКИ МЕТАЛ“ ЕООД, с. Черниче и„ФЕНИКС-БЛАГОЕВГРАД“ ООД не са представили в екоинспекцията информация за получаване на отпадъци, предмет на трансграничен превоз.

„СМДЛ-РАМУС“ ООД – гр. София пък води невярна отчетност (книгата не е заверена от РИОСВ – Благоевград) на отпадък, за който притежава утвърден работен лист по реда на Наредба № 2 за класификация на отпадъците.

„КОНДЕВ АУТО“ ЕООД – гр. Разлог – не води отчетност на отпадъците образувани от дейността на стопанисван от страна на дружеството авторемонтно-диагностичен център.

Актове са получили още 5 фирми.

„Орбел 2001“ АД, гр. Гоце Делчев (предприятие за производство на ципове) за нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Дружеството не е извършило проверки за течове на стационарното климатично оборудване.

„Калър бокс“ ЕООД, с. Изгрев – не е изпратило, в качеството му на лице – получател на отпадъци от трансграничен превоз, копия на попълнени формуляри.

„Дриймс транс“ ЕООД, гр. София – извършване на дейности с отпадъци без документ.

„ЕН ВИ ГРУП 2“ ЕООД, гр. Благоевград – не води отчетност на отпадъците.

Акт има и Община Струмяни за неизпълнение на законовите задължения за поддържане в техническа и експлоатационна изправност канализационната мрежа на с. Микрево и неосигуряване на нормална експлоатация.

„Матанд“ ЕООД гр. Перник е санкционирана за неизпълнение на законовите задължения за поддържане в техническа и експлоатационна изправност пречиствателното съоръжение за механично и биологично пречистване на производствените отпадъчни води, формирани от дейността на обект „Млекопреработвателно предприятие“ с. Елешница, преди заустването им в канализационната мрежа на населеното място.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!