Горещи новини

Екипаж от ВВС със самолет „Спартан“ успешно транспортира медицински екип при създадена донорска ситуация

| 19:03

Екипаж от ВВС със самолет „Спартан“ успешно транспортира медицински екип при създадена донорска ситуация, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Дежурен екипаж на самолет „Спартан“ от авиобаза „Враждебна“ е бил задействан на 28 януари вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация. Командир на екипажа е майор Стоян Барев, помощник-командир Ц майор Веселин Асенов и борден инженер Ц капитан Николай Михайлов.

Самолетът е излетял в 19.42 ч. и е кацнал на летище Варна в 20.42 ч. В 23.55 ч. същата вечер самолетът се е приземил обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип е била изпълнена успешно.

Екипажът е бил задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!