Горещи новини

Едно кафе или фрапе на плажа в Гърция и цял ден кибичиш на шезлонга? Това отива в историята

-15:24-Razloginfo.com

Около 30% ръст в туризма се очаква този летен сезон в съседна Гърция, съобщава bTV. Интересът на българите също е засилен, но данните са за посетители от цял свят.Само за една година цените в Гърция са скочили между 18 и 25%. Като основен фактор за тази сериозна промяна се посочва инфлацията. Все пак за април инфлацията в Гърция е едва 3%, което е най-ниското ниво спрямо септември 2021 г.

Идва краят на практиката по гръцките плажове да си осигурим място на шезлонга само с едно кафе. Очакванията на собствениците на заведения е да поръчвате повече, ако искате да останете цял ден на плажа, пише dir.bg.

Осезаемо поскъпване се наблюдава при луксозните стоки и хотели в южната ни съседка. За тях и интересът е по-висок. Една нощувка варира между 42 и 180 евро, но цената се определя от локацията – дали в Северна Гърция например или на някой от най-скъпите острови в страната. Там една седемдневна почивка може да достигне дори до 3000 евро. На остров Санторини например една нощувка в хубав хотел струва около 500 евро. Цените в ресторантите и магазините също са по-високи спрямо предходната година.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!