Горещи новини

Еднократна помощ от 300 лева е отпусната за близо 260 хил. ученици

-15:44-Razloginfo.com

Еднократна помощ от 300 лева е отпусната на над 240 000 семейства с деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас. Всички кандидатствали семейства могат да получат помощта, независимо от доходите им, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.Финансовата подкрепа е насочена към закупуването на част от основните пособия и дрехи, необходими за учениците. Тя се получава, ако детето живее постоянно в страната и не е настанено за отглеждане извън семейството. Предоставя се и за ученици, настанени в семейства на роднини и близки и в приемни семейства, както и на настойник/попечител.

През тази година, след като беше разширен обхвата на правоимащите семейства и отпадна изискването за предоставяне на удостоверение, че детето е записано във втори, трети или четвърти клас, еднократната помощ бе отпусната на 240 110 семейства за 258 518 ученици. В сравнение с учебната 2022-2023 г. над 141 000 семейства и почти 159 000 ученици повече са подпомогнати с еднократната помощ.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!