Горещи новини

Един малък боец от Банско е устремен към олимпийските върхове в алпийския ски спорт

| 15:30
9-годишният Николай Църнаков е от най-специалните състезатели на Ски клуб „Банско” и вече успя да спечели своето първо отличие.Ники тренира ски трети сезон. „Прохожда” със ските с първата си треньорка Елена Клечерова, а сега за неговото развитие работи Саша Бистрина. Въпреки ограничения обем движения, той се бори смело и упорито напредва по своя път. До Параолимпиадата, коята е главната му цел и мечта, той има да преодолява многобройни предизвикателства, предстоят му много тренировки и състезания. Но има подкрепата и обичта на семейството, учителите и треньорите.
Преди дни, Ники Църнаков беше един от 240-те скиори в състезанието за купа „Боби Мавриков”. Той спечели уважението и овациите на организатори и публика.
Днес в Начално училище „Св.Паисий Хилендарски”, на третокласника Николай Църнаков беше връчена награда и документ от Регионалния шампионат по ски алпийски дисциплини – Банско ULEN Ski Team за I място в категория U10.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!