Горещи новини

Един българин е в неизвестност, друг е заклещен на пламналия край Гърция ферибот (Видео)

-17:59-Razloginfo.com

37 български шофьори на пловдивска фирма са борда на ферибота, който се запали в Йонийско море. 35 са спасени, един е в неизвестност, а един шофьор е заклещен в средата на кораба заедно с турски водач на камион. В момента тече спасителна акция на гръцката полиция и пожарна с цел спасяване на двамата.33 камиона на транспортната фирма са изгорели, а щетите са на груба стойност между 5 и 10 милиона евро.

Общо 300 души са били на борда. 237-те пътници и 50-членният екипаж са били евакуирани със спасителни лодки и откарани на остров Корфу.  Един човек е вдишал дим и откаран в болница без опасност за живота. Други двама са останали блокирани на кораба и в момента тече операция по спасяването им.

183-метровият ферибот под италиански флаг е пътувал към Бриндизи, когато бил обхванат от пламъци.

Капитанът незабавно е наредил пътниците да се прехвърлят в спасителните лодки и е повикал помощ по радиото. Пасажерите са евакуирани и качени в пристигналите плавателни съдове.

Причините за пожара все още не са ясни, но се знае, е че е започнал от товарното отделение.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!