Горещи новини

Единственото училище в България, което отглежда пчели – НУ „Яне Сандански” в Разлог, празнува Световния ден на пчелата

| 12:42
Днес НУ „Яне Сандански”, гр. Разлог празнува Световния ден на пчелата. Денят се отбелязва от 2018 г. и е одобрен от Общото събрание на ООН на 20 декември 2017 г. с цел да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по въпросите, свързани със защитата на застрашените от изчезване пчели.



НУ „Яне Сандански“, гр. Разлог е единственото училище в България, което отглежда пчели и притежава „апископ” – френски уред за отглеждане и изучаване на пчелите.
За отбелязване на празника в училището се проведоха многобройни прояви. В седмицата на отворените врати групите от детските градини в града посетиха училището и се запознаха с живота на пчелите, които отглеждаме.
Осъзнавайки важността и значимостта на пчелите и тяхната роля за планетата Земя и за популяризиране на тази ѝ роля, а също и за да постави пчелата в една необичайна ситуация – като обект на творчество и вдъхновение за малките таланти, училището организира Детския конкурс за рисунка, плакат, апликация, стихотворение, съчинение и инициативи на тема: „Пчелите, Децата и Земята“.
На днешния празник в центъра на града бяха показани най-добрите творби от 120 участника от цялата страна в конкурса. Организиран бе базар с пчелни продукти, с цел събраните средства, да се използват за създаване на медоносна градина в двора на училището, за да осигурим храна за пчелите.
Празникът бе отбелязан с много песни и танци, с пъстроцветни костюми, много музика и веселие.
Изказваме благодарност на всички родители, ученици и учители, които положиха усилия да проведем този празник.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!