Горещи новини

Единадесетокласници и деветокласници, от СУ „Бр. Каназиреви“, се обединиха в идеята да рецитират масово Вазовото стихотворение „Българският език“

-21:22-Razloginfo.com

В слънчевия 29 октомври, в навечерието на Деня на будителите, учениците и техните учители се подредиха в своеобразно слънце в центъра на училищния двор, огласян от патриотични песни. Те оформиха кръг, като държаха в ръце портретите на най-видните ни будители, а от кръга символично излизаха лъчите на знанието и огъня на просветата.Рецитаторът Радост Димитрова от 11б клас изпълни прочувствено и с патос Вазовата ода, като подкани всички да рецитират масово първия куплет.

Пред ликовете на десетките наши будители учениците притаиха дъх в знак на почит и признателност.

След последния училищен звънец възпитаниците на Разложката гимназия „удариха и камбаната на народната свяст“, като за пореден път показаха, че са признателни на нашите предци за всичко: за свободата и независимостта, за езика и художественото слово, за това, че България я има.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!