Горещи новини

Европейски връх за България в борбата!

| 21:51

Снимка: sportal.bg
България има европейски шампион в борбата. Това стана факт, след като Кирил Милов победи на финала финландеца Арви Саволайнен с 4:1 точки и спечели титлата в класическия стил до 97 килограма на шампионата на Стария континент в унгарската столица Будапеща.Това е първо злато за 25-годишния българин, който има в кариерата си сребърни медали както от европейско, така и от световно първенство.

Милов започна по-пасивно срещата, което бе тактически прийом от негова страна. Това даде първата точка в срещата на Саволайнен, който обаче не успя да се възползва от партера, в който бе българският състезател.

Веднага след началото на втората част Милов избута съперника си от тепиха за 1:1 точки. Това му даде предимство, а малко след това финландецът на свой ред бе поставен в поза партер. Тук обаче дойде голямата разлика за Милов, който успя да превърти съперника си и да заслужи още три точки, а с тях и победата.

България приключва европейското първенство в Будапеща с 10 меда – 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови и на четвърто място в общото класиране след Турция, Азербайджан и Грузия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!