Горещи новини

Европейска държава забрани на шефовете да търсят служителите си в извънработно време

-15:14-Razloginfo.com

Португалия стана родина на най-благоприятния закон – на работодателите се забранява да търсят служителите си в извънработно време. Това е част от законодателство, регулиращо работата от вкъщи.Съгласно новите правила, на работодателя може да бъде наложена глоба за нарушаване на закона. Освен това, шефовете вече няма да могат да контролират служители, които работят от разстояние. Португалските депутати обаче отхвърлиха предложение за узаконяване на т. нар. „право на изключване“ – законното право да се изключват служебните чатове и устройства след работно време.

Освен това, от бизнесите ще се изисква да покриват разходите, направени от работниците в резултат на преминаването към дистанционна работа. Това важи за сметките за ток или интернет.

Приетите изменения на трудовото законодателство на републиката няма да се прилагат за компании с по-малко от 10 служители.

пз

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!