Горещи новини

Европа реши: Всички смартфони трябва да използват един и същ порт за зареждане

| 15:29

Европейските власти взеха крайното си решение относно това дали всички смартфони трябва да използват един и същ порт за зареждане. Евродепутатите решиха, че това трябва да е така и ще бъде задължително за всички от есента на 2024 година. Както вече сме ви разказвали, решението ще задължи производителите на смартфони да поставят USB Type-C порт на устройствата, които продават в Европейския съюз.Освен смартфоните, промяната ще засегне още и други електронни устройства, включително таблетите, дигиталните камери, слушалките, конзолите за видеоигри и електронните четци. Лаптопите също ще влязат в това число, но на по-късен етап.

Правилото за смартфоните ще окаже най-голямо влияние върху Apple, които в момента са единственият голям производител, който използва различен порт за зареждане от повечето производители. Само през изминалата година компанията от Купертино е продала около 56 милиона iPhone-а в Европа.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!