Горещи новини

Дяволът е около нас: 3 исторически свидетелства

-21:51-Razloginfo.com

Хората от хилядолетия вярват в съществуването на дявола, описват срещите си с него и привеждат доказателства.ЗАМЪКЪТ ГОУСК

Казват, че чешкият замък Гоуск е построен с една-единствена цел: да скрие тайнствен портал, водещ към ада.

Изграденият в края на XIII в. готически замък няма нито отбранителни съоръжения, нито достъп до вода, нито кухня, нито обитатели. В същото време е добре укрепен отвътре, а параклисът му е издигнат над бездънна яма. Смята се, че тя води право към ада. Главното предназначение на замъка е да удържа дяволските сили, за да не успеят те да се доберат до повърхността на земята.

Легендите разказват за демонични полуживотни-полухора, които излизат от дълбините. Други свидетелства описват Тъмни крилати същества, които тероризират местните жители.

Говори се, че при строителството на замъка е използван трудът на местни затворници, осъдени на смърт. Дори им е предлагана сделка: всеки смелчак, дръзнал да се спусне по въже до дъното на ямата, ще бъде помилван. Но първият затворник, който го прави, само след секунди започва да крещи неистово. Държащите въжето веднага го измъкват обратно. Казват, че косите на нещастника са побелели, а кожата му е покрита с дълбоки бръчки, сякаш рязко е остарял за тези мигове. След няколко дни затворникът умира по неизвестни причини.

През 30-те години на XX в. нацистите заемат помещение в замъка, за да провеждат там окултните си ритуали и експерименти с тъмния портал. Години по-късно, по време на ремонт, са открити скелетите на нацистките офицери.

Днес отвъдните обитатели на замъка привличат изследователи на паранормални явления. Говори се, че там често се виждат тайнствени животни, безглав черен кон и призрак на нещастна жена. А в подземията се пазят останките на демоните, които все пак са успели да се измъкнат от ада.

ДЯВОЛСКОТО ПИСМО

През 1523 година в италианска книга е описана любопитна история. Според нея Лудвиг Сполетано вика сатаната и го моли да му отговори писмено на някои въпроси. За тази цел дори предлага на Дявола тялото си. Но принцът на мрака вежливо отказва. След което от въздуха се появява перо и той надрасква върху хартия някакви символи.

За съжаление, никой така и не успява да разчете дяволските послания. И след като бележката безрезултатно е изучавана, задълго е забравено за нея.

Днес тя все още не е разшифрована, нито е доказано, че е фалшификат. Учените все пак успяват да разчетат няколко думи на амхарски език, който се използва в една от провинциите на Етиопия. Смята се, че това е езикът, на който са разговаряли в Едем.

БИБЛИЯТА НА ДЯВОЛА

Codex Gigas е наистина необикновена книга. Създадена е от повече от 160 кожи на животни, тежи 75 кг, висока е 92 и е широка 50 см. Известна е още като „Библията на дявола“. Смята се, че е написана за една нощ!

Герман Затворник е чешки монах от XII век. Според легендата заради греховете си трябва да седи в килия и да преписва свещени текстове. По приблизителни изчисления работата би стигнала до края на живота му. За да се освободи от наказанието, монахът сключва сделка с дявола, след което книгата е написана само за една нощ.

Първата половина включва Библия Вулгата на латински. Останалата част е странна смес от древни медицински трактати, магически формули, енциклопедични сведения и хроники. Codex Gigas съдържа и портрет на Луцифер. Според поверието той е дело на на самия паднал ангел.

С помощта на експерименти учените са установили, че възпроизвеждането само на текста би отнело 5 години непрекъснато писане. Смята се, че работейки в обичайно темпо, монахът би прекарал в писане на книгата около 30 години. Според експерти стабилността на почерка говори, че Codex Gigas е написана за много кратко време.

Източник: popantofi.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!