Горещи новини

Държавен вестник обнародва закриването на специализираното правосъдие

| 17:55

Промените в Закона за съдебната власт, с които се закриват специализираните съд и прокуратура, вече са публикувани в Държавен вестник.Според преходните и заключителни разпоредби на закона спецструктурите трябва да престанат да съществуват три месеца след обнародването му.

От днес започва да тече и срокът за преназначаването на спецмагистратите в други съдебни структури.

Според гласуването от депутатите от управляващото мнозинство, започналите дела в Специализирания наказателен и Специализирания апелативен съд ще се довършат от Софийския градски и Софийския апелативен съд. Делата, на които все още не е даден ход по същество, ще бъдат прехвърлени на компетентните прокуратури и съдилища.

Главният прокурор Иван Гешев вече обяви, че ще атакува пред Конституционния съд закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, което може сериозно да забави процедурите по преназначаването на магистрати, а от там и делата за организирана престъпност и корупция.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!